Romoppsett – legg forholdene til rette for et optimalt møte

Valhall1-2

Valhall1-2

På sidene våre kan du sjekke kapasiteten til de forskjellige møterommene. Har du en plan for både valg av størrelsen på møtelokalet og bord-/stoloppsett?

Du har 2 hovedvalg:
1. Hva ønsker du å legge tilrette for?
2. Hvilken fleksibilitet trenger du med hensyn til antall deltagere?

Her har vi bare valgt å legge ut noen eksempel på oppsett. De fleste konferansesteder kjenner til disse oppsettene, men  er fult mulig å eksperiementere med andre oppsett enn dette.

Dersom du ikke er avhengig av et oppsett kan du feks. begynne med skoleoppsett, og flytte det over til kino hvis du får flere påmeldinger enn det er plass til i skoleoppsettet.

1. Styrebord
Passer fint for mindre grupper som skal sitte samlet. Her sitter deltagerene samlet rundt et langbord.

2. Hestesko eller U-bord
Dette er en av de mest brukte oppsettene hvor møtedeltagerne sitter overfor hverandre og dermed kan være i kontakt med mange. Dette oppsett er imidlertid ikke veldig plasseffektivt, så det egner seg i mindre grad for møter med mange deltagere.

3. Bankett/gruppebord
Brukes gjerne med runde bord når det feks skal serveres et mat ved bordene. Det kan være store forskjeller på størreslen på bodene som typisk tar mellom 6 – 10 personer rundt bordene. Dette oppsettet fungerer også når man ønsker gruppebord. Husk å ta hensyn til om det skal foregå mye på en scene, så kan det lønne seg å ikke ta flere stoler rundt bordet enn at alle er vridd mot scenen. Dette oppsettet funger godt for gruppediskusjoner og dialog rundt bordene.

4. Skole
Bruker ofte ved større kongresser hvor det er mange deltagere. Rekker av bord med stoler gir gode forhold for å ta notater.

5. Kino eller teater (og auditorium)
Det mest plasseffektive oppsettet hvor det bare er satt opp stoler på rekker, eller i et auditorium.

 

 

 

Leave a Reply